Corzi

Top corzi – criterii de evaluare si tipuri de corzi recomandate

Premiantii la evaluare generala

  1. Babolat VS Touch 16 (1,3 mm): coarda naturala realizata cu tehnologie Thermogut. Asigura super-confort, pastreaza timp indelungat tensiunea cu care a fost racordata racheta, are durabilitate mare si o mai buna rezistenta la umiditate.
  2. Babolat Hybrid Pro Hurricane + VS Team 1.25/1.30: foarte usor de racordat, rezistenta, elastica, reprezinta urmatorul pas in tehnologia Hibrid.

Premiantii la criteriul “pret versus performanta”

  1. Ashaway MonoGut 17 (1.22 mm): coarda sintetica, cu monofilament multi-polymer, extrudata in Germania conform specificatiilor Ashaway, cu o emulsie de fluorcarbon pentru a asigura usurinta in racordare si un control exceptional in lovirea mingii. Monogut sintetic ofera jucatorilor durabilitate speciala. Se recomanda racordarea la o tensiune cu 10-15%  mai mica decat normal.
  2. Technifibre polyspin 1.275: este un polyester monofilament. Ofera durabilitate excelenta, control foarte bun la rotatia mingii. Este recomandata celor care lovesc puternic.

Premiantii la criteriul “putere”

  1. Babolat VS Tonic + Ball Feel 16 (1.30 mm): este recomandata jucatorilor care prefera rachetele supradimensionate, atat pentru confort cat si pentru pentru performanta. Noua tehnologie face corzile mai rezistente la utilizare si umiditate. Tensiune maxima acceptata, 28 kg.
  2. Polyfibre Poly-Hightec 1.20: dupa mai mult de un an de cercetari si testari, noua coarda din polyester depaseste cu mult tot ceea ce a fost creat pana acum. Este disponibila in mai multe variante 1,1; 1,15; 1,20; 1,25; 1,30 mm.

Premiantii la criteriul “control”

  1. WeissCANNON Scorpion 1.22: este recomandata celor care lovesc puternic. Ofera durabillitate si control excelent
  2. Babolat VS Touch 16 (1.30 mm): coarda naturala cu tehnologie Thermogut. Asigura super-confort, pastreaza timp indelungat tensiunea la care a fost racordata racheta, durabilitate mare si o mai buna rezistenta la umiditate. Este ideala pentru rachete de dimensiune mare.

Premiantii la criteriul “stabilitatea corzilor”

  1. Signum Pro Poly Plasma 1.23: o noua structura moleculara = pierdere minima de tensiune = fara alunecarea corzilor = control excelent al mingii = durabilitate mare = confort = culoare deosebita
  2. Signum Pro Plasma HEXtreme/Poly Plasma 1.25/1.23: o combinatie intre Signum Pro Plasma HEXtreme si Poly Plasma

Noutati: Babolat a introdus anul trecut un nou tip de coarda, RPM Blast. Jucatorii care o utilizeaza in acest moment sunt Nadal, Tsonga si Roddick (a utilizat Babolat Hybird)RPM Blast (Revolutions Per Minute) este o coarda monofilament care ofera efect  spin pronuntat, forta in lovitura si control mai bun asupra mingii.