Tipărite

Grand Slam: Coach Your Mind to Win in Sports, Business, and Life de Anne Smith

GRAND SLAM: pregateste-ti mintea sa fii castigator in sport, business, viata. Povestind cu umor intamplari din viata si cariera sa de jucator profesionist de tenis, transformarile prin care trece personalitateasa, castigatoare a 10 Grand Slam la dublu feminine si dublu mixt, Smith descrie strategii care sa vina in ajutorul sportivilor, parintilor, antrenorilor, pentru dezvoltarea unei personalitati / atitudini de invingator. A castiga nu este o chestiune care sa tina doar de scor.

 

 

MACH 4 de Anne Smith

Cartea descrie antrenamentul psihic / mental, denumit de autoare The MACH 4 Mental Training SystemTM. Modalitate unica de a invata cu sa-ti dezvolti relatii puternice cu parintii, antrenorii, si colegi de sport; cum sa devii un sportiv independent si increzator; cum sa creezi sis a mentii o buna “colaborare” intre minte si corp. Cum sa castigi.

Despre Dr. Anne Smith, www.annesmithtennis.com.

 

 

 

 

Un set de 6 DVDs numit “Jimmy Connors Presents: Tennis Fundamentals.”

 

 

Tennis Beyond Big Shots de Greg Moran

Este o carte adresata jucatorilor de tenis – aduce modalitati de imbunatatire a jocului functie de punctele slabe descoperite pe teren. Este foarte utila.

 

 

 

 

 

Levels of the Game de John McPhee.

La publicarea sa, cartea a fost clasificata de Life ca fiind “probabil cea mai buna carete despre tenis scrisa vreodata”. Descrie doua personalitati marcante – Arthur Ashe si Clark Graebner, atat din prespectiva sportiva cat si din unghiul personalitatii lor.

 

 

 

 

The Greatest Tennis Matches of the Twentieth Century de Steve Flink.

Scriitor extrem de descriptiv, Flink te introduce rapid in atmosfera tenisului, in asa fel incat ai senzatia ca te gasesti chiar acolo, in tribuna, intre jucatori, la antrenament, in timpul celor mai imporante contestatii in concursurile de tenis pe parcursul a 100 de ani.

 

 

 

The Education of a Tennis Player de Rod Laver.

Este autobiografia unuia dintre cei mai mari jucatori de tenis. Laver nu doar povesteste cu s-a intamplat ci ne ajuta cu cateva indicatii sa intelegem si cum s-a intamplat – gasim in fiecare capitol mici secrete, idei despre ce avem de facut ca jucatori de tenis.

 

 

 

 

Big Bill Tilden: The Triumphs and the Tragedy de Frank Deford.

Cartea, interesanta nu doar prin continut ci si prin stilul scriitorului, este o biografie clasica a unuia dintre cele mai complexe dar si controversate figuri din tenisul American. Tiddle pe scurt: performanta in tenis, prietenie cu Charlie Chaplin, arestari pe motive sexuale

 

 

 

 

 

Jimmy Connors Saved My Life de Joel Drucker.

Atat din perspectiva jucatorului cat si ca personalitate, importanta lui Jimmy Connors a fost in mod grosolan diminnuata. Este o figura fascinanta pe teren si in afara lui, iar cartea lui Drucker ne ajuta sa intelegem aceasta valoare. Punand fata in fata bunele si relele din viata lui Connors, dar si ale propriei vieti, autorul ne povesteste viata a doi oameni care traiesc in aceleasi timpuri, conducandu-ne cu maiestrie spre introspectie.

 

 

Days of Grace de Arthur Ashe.

In anul 1963, Arthur Ashe devine primul jucator de culoare care este selectat in echipa de Cupa Davis a Statelor Unite, si pana acum singurul jucator de culoare care a castigat Australian Open, Winbledon, US Open. In anul 1979 sufera o interventie chirurgicala pe cord, iar in 1980 se retrage din viata competitionala. Artur Ashe insa remane extreme de prezent in viata sociala, luptand pentru drepturile civile ale Africii de Sud. A murit in anul 1993, bolnav de SIDA.

 

 

Tennis Confidential de Paul Fein.

Cartea este o colectie deosebit de intersanta de interviuri, povestiri, comentarii si eseuri. Fein este un istoric remarcabil al jocului de tenis  has put together a fabulous collection of essays, interviews and features that takes us under the covers in the world of pro tennis. A true historian of the game, Fein tackles the games burning issues and takes us behind the scenes and into the lives of those who make tennis the great game that it is.

Prefata cartii este scrisa de Mary Carillo, analist al jocului de tenis in cadrul televiziunilor, incepnad din anul 1986: A putut fi vazuta la posturile CBS, USA Network si ESPN. A fost jucatoare profesionista in perioada 1977 – 1980, cea mai buna pozitie in clasamentul WTA a fost 33. In anul 1977 a castigat impreuna cu John McEnroe finala dublu mixt la French Open. Acum locuieste in Naples, Florida.


Tennis: Wining the Mental Match de Allen Fox

Prefata scrisa de Justin Gimelstob: este o carte fabuloasa care te ajuta sa castigi nu doar pe teren ci si in afara lui.[…] Ce anume te invata Allen, in mod efficient si diferit, vine din propria experienta – ca jucator de inalta clasa, antrenor, consultant medical, care se adauga teoriei dobandinte la licentiat in psihologie la UCLA. Sfaturile lui sunt simple si logice, nu are nevoie de termeni stiintifici pentru a fi convingator. Te convinge pentru ca ideile lui sunt clare si rezonabile.