Wimbledon plin de surprize

Anul acesta, competitia de la Wimbledon, Grand Slamul pe iarba, a oferit multe surprize fanilor, si nu intotdeauna dintre cele mai placute.

Pe tabloul principal de simplu masculin au fost inregistrate nu mai putin de zece retrageri si doua eliminari precoce si in mod special dezamagitoare: Rafael Nadal (campion aici in anul 2010) a fost invins in primul tur de jucatorul din Belgia Steve Darcis, cu scorul 76 76 64, apoi Roger Federer (detinatorul titlului) pierde in turul doi in fata lui Sergiy Stakhovsky, din Ucraina. Surprinzator este faptul ca invingatorii sunt clasati abia pe pozitia 135 ATP, belgianul si 116 jucatorul din Ucraina.

 

Nici tabloul feminin nu a fost lipsit de socuri: Sara Errani, Nr. 5 pe tablou, pierde in fata jucatoarei din Porto Rico, Romina Oprandi cu scor net 63 62 in conditiile in care Oprandi juca primul ei meci intr-un turneu pe iarba.

Alte nume importante au fost eliminate rapid, Maria Kirilenko (favorita 10) si Nadia Petrova (Nr.13) chiar din primul tur. Au urmat in turul doi Maria Sharapova (Nr. 3), Caroline Wozniacki (Nr. 9), Ana Ivanovic (Nr. 12) si Jelena Jankovic (Nr. 16). Acest tur inregistreaza si o retragere – Victoria Azarenka (a doua favorita). Urmeaza apoi o noua surpriza, Serena Williams este eliminata in turul patru de jucatoarea din Germania Sabine Lisicki.